- Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT & Fredrik Sandberg/TT

Postens vädjan till par som hämtar paket: "Händer dagligen"

Ibland blir det krångel när man ska hämta ut post. Detta händer speciellt ofta för par, berättar Fredrik Borgström som arbetar på postombud. Han berättar för Nyheter24 om den stora missen som par gör när de ska hämta paket.


Att arbeta på ett postombud innebär att man tar emot och levererar post och paket till kunder. Men ibland blir det struligt, framförallt när personer ska hämta ut post. 

Detta har Fredrik Borgström som arbetar på postombud, varit med om många gånger. Han berättar för Nyheter24 om det vanliga misstag som personer, och framförallt par, gör när de ska hämta post. 

Kom förberedd

Borgström berättar att det ofta händer att personer som ska hämta ut paket inte är förberedda på rätt sätt. Det är nämligen väldigt viktigt att man har med sig giltig legitimation.

– Många kunder har väldigt svårt att förstå hur viktig det är att ha en giltig legitimation med sig och att namnet måste stämma överens med namnet på paketet. Ett exempel på detta som händer väldigt ofta är att kunder försöker hämta ut åt sin man, hustru eller kompis, utan att ha deras legitimation med sig och när man nekar detta säger de att de kan ringa personen i fråga för att bekräfta deras identitet. Såklart fungerar det inte så och när man försöker förklara detta för kunden så blir man ofta bemöt på ett otrevligt sett.

Citymail redo att ta över posten: Behövs inget statligt stöd

Post- och paketutlämning. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det vanliga misstaget som par gör

Och några som ofta har ogiltig legitimation är nygifta par. Därför händer det ofta att de inte kan hämta ut paket.

– Ett scenario som händer dagligen är att personen som ska hämta ut paketet har gift sig och därav byta efternamn, på deras legitimation står deras nya efternamn men på paketet står deras gamla. Eftersom att det är två olika namn så får jag inte lämna ut paketet till dig, om du inte visar upp papper på namnbytet. 

Han fortsätter: 

– Detta tycker många är helt sjukt och utskällningarna man har fått på grund av detta är för många. De säger att de vill prata med din chef, att de ska ringa butiksägaren, anmäla oss och så vidare. Det enda vi gör är ju vårt jobb och följa de regler som vi blivit tilldelade.

Ica-chefens vädjan: Gör alltid detta när du hämtar ut paket

Emma köpte iskaffe och chockades av innehållet: "Kräktes"

Tre saker brevbärare stör sig på: “Det var jättekonstigt”

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!